10 TIPS FOR EN MER EFFEKTIV HVERDAG

Det er ingen hemmelighet at hverdagen er travel med to små gutter, og vi sitter vel egentlig aldri helt stille her.

Jeg tenkte å dele mine topp 10 tips for travle småbarnsforeldre. (og jeg tar gjerne imot tips fra dere) !

1.Klesvask, ett evig kaos her i huset! Brett klær når barna spiser kveldsmat/ser på barnetv eller dusjer.

 

2.Få barna (i allefall de større) til å hjelpe til å rydde opp etter seg selv. De har heller ikke vondt av å lære å hjelpe til i heimen.

 

3. Minsten i her i huset elsker å gå rundt med vaskekluten og det er faktisk litt hjelp i at de kan tørke over bordet når de har lyst.

 

4.Planlegg ukene sammen, heng det gjerne opp på veggen så vet alle hav som skal skje (merk: her må vi bli bedre selv).

 

5.Kjøp inn 3-5 bursdagsgaver i slengen, i alle guttebursdagene liker stort sett alle de samme tingene. Dette sparer du tid på i ukedagene som er travle nok fra før av.

 

6.Legg frem alt som skal på barna dagen før, inkludert yttertøy som er en liten krig på denne årstiden, samt matpakke, gymtøy. Oftes blir det veldig kaos når alle skal ut samtidig og ingenting ligger klart.

 

7.Barna skal ofte i bursdager og på treninger, så del på kjøring med andre mammaer og pappaer. Dette letter for begge familiene!

 

8.Lag middag for 2 dager i slengen om du vet det er travelt i enkelte uker. Selv kan vi lage mat til barna til dagen etter så de får mat rett etter skole og barnehage da de er veldig sultne. Så spiser vi på kvelden etter legging. Dette varierer fra uke til uke.

 

9.Få leksene gjort før barne TV, dette er nytt for oss i år og opplever at energien er ganske ute etter kl 18.

 

10.Handle inn mat 1 gang i uken. Dette er ett mål for oss også som handler i butikken flere ganger i uken. Kolonial fungerer også helt topp, og det er nesten lettere å planlegge her enn å gå forbi alle fristelser i butikken.

XoXo

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.